Vitex - Λυγαριά 60 Capsules
Processing...

Vitex - Λυγαριά 60 Capsules

Code: CAP-VIT

€29.80

Ποσότητα

Περιγραφή Προϊόντος

•••••
Παραδοσιακά, το Agnus castus , γνωστό και ως vitex, chaste berry, Monks Pepper και άλλα τοπικά ονόματα υπήρξε μια ευρωπαϊκή θεραπεία για τον έλεγχο και τη ρύθμιση του γυναικείου αναπαραγωγικού συστήματος. Χρησιμοποιήθηκε εδώ και πολύ καιρό για τη ρύθμιση των μηνιαίων περιόδων και για τη θεραπεία της αμηνόρροιας και της δυσμηνόρροιας.
Ο Ιπποκράτης, ο Διοσκουρίδης και ο Θεόφραστος αναφέρουν τη χρήση του Agnus Castus για ένα ευρύ φάσμα παθήσεων, συμπεριλαμβανομένης της αιμορραγίας μετά τον τοκετό, και επίσης για να βοηθήσουν στην «μετάβαση του τοκετού». Τα αφέψημα των φρούτων και των φυτών χρησιμοποιήθηκαν επίσης σε λουτρά sitz για ασθένειες της μήτρας. Ένα από τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα βότανα για τη ρύθμιση των ορμονών και την ανακούφιση των εμμηνορροϊκών δυσκολιών και θεωρείται το καλύτερο βότανο για παθήσεις όπως οι ινομυώδεις κύστες της μήτρας και η ενδομητρίωση. Αν και στην Αμερική Wild Yam η ρίζα είναι επίσης εξαιρετική για την εισαγωγή οιστρογόνων στο σώμα επίσης Το Agnus castus μπορεί να διεγείρει την απελευθέρωση της Leutenizing Hormone (LH) και να αναστέλλει την απελευθέρωση Follicle Stimulating Hormone (FSH). Υποδηλώνει ότι το πτητικό λάδι έχει παρόμοια με προγεστερόνη δράση. Τα οφέλη του προέρχονται από τις δράσεις της στην υπόφυση ειδικά στην παραγωγή ωχρινοτρόπου ορμόνης. Αυτό αυξάνει την παραγωγή προγεστερόνης και βοηθά στη ρύθμιση του κύκλου μιας γυναίκας. Το Agnus Castus μπορεί επίσης να ρυθμίσει την έκκριση προλακτίνης. Η ικανότητα μείωσης των υπερβολικών επιπέδων προλακτίνης μπορεί να ωφελήσει τις στείρες γυναίκες.
Με έμφαση στη μακροπρόθεσμη εξισορρόπηση του ορμονικού συστήματος μιας γυναίκας, το Agnus Castus δεν είναι ένα βότανο ταχείας δράσης. Για προεμμηνορροϊκό σύνδρομο ή συχνές ή βαριές περιόδους, το Agnus Castus μπορεί να χρησιμοποιηθεί συνεχώς για τέσσερις έως έξι μήνες. Οι γυναίκες με αμηνόρροια και στειρότητα μπορούν να παραμείνουν στον Agnus Castus για δώδεκα έως δεκαοκτώ μήνες, εκτός εάν εμφανιστεί εγκυμοσύνη κατά τη διάρκεια της θεραπείας. Δεν συνιστάται για χρήση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
Not Yet Rated
Write Review