Ημερίδες

Η Vitae Value Θέλοντας να μοιραστεί μαζί σας την γνώση, την ευαισθησία, την συνειδητότητα, την χαρά της δημιουργίας που ξεκινά από την Φύση και αυτό που σοφά συμβαίνει στο Σύμπαν και κάτω εδώ στον μικρόκοσμό μας, προσφέρει ημερίδες και σεμινάρια με συγκεκριμένα αντικείμενα.

Πρώτος κύκλος.

Η Κάλυμνος το νησί μας, στην άκρη του νοτιοανατολικού Αιγαίου πελάγους, είναι ένας μεθυστικός παράδεισος βοτάνων και άγριων λουλουδιών. Την εποχή της προσφοράς Άνοιξη και φθινόπωρο, αλλά και τις καλές ημέρες του Χειμώνα, με ευχαρίστηση και τιμή, σας ξεναγούμε στην φύση της.

Περιεχόμενο ημερίδας

 • Βοτανικός περίπατος στην Φύση της Καλύμνου.
 • Εποχές και βότανα. Μελέτη και επαφή του βιορυθμού της φύσης μέσα από τα βότανα.
 • Μπορούμε να μάθουμε με σεβασμό, να ξεχωρίζουμε, να ονομάζουμε, να συλλέγουμε, να ξηραίνουμε, να σταθεροποιούμε, να αναμιγνύουμε, να αποθηκεύουμε και να παρασκευάζουμε τα δικά μας βοτανικά τσάγια. Σωστά, ωφέλιμα, πρακτικά, με διάφορες συνταγές γευστικές και υγιεινές.
 • βότανα γιατρικά, για όλη την οικογένεια. πρακτικές συμβουλές.
 • Ποιό είναι το κατάλληλο ρόφημα στις συνηθισμένες παθήσεις, όπως γρίπη, κρυολόγημα, δυσπεψία, αυπνία, κακή διάθεση, αδυνάτισμα, αποτοξίνωση, χοληστερίνη κ.λ.π.

  Γιατί τα βοτανικά ροφήματα είναι κουλτούρα για τους ανθρώπους του νησιού μας που πρέπει να διασωθεί, να διαδωθεί και να περπατήσει. Παρακαταθήκη και σύνδεσμος του νέου ανθρώπου με την μητέρα φύση.

  Διάρκεια ημερίδας: 1 ημέρα.
  Κόστος συμμετοχής:

  Δεύτερος κύκλος.

  Βοτανικός περίπατος στην Φύση της Καλύμνου όπως στον πρώτο κύκλο. Παράλληλα γνώσεις και πρακτικές για την δημιουργία των πρώτων δικών σας φυσικών φαρμάκων για προσωπική και οικιακή χρήση. Πώς παρασκευάζουμε τα δικά μας θεραπευτικά βάμματα, λάδια, αλοιφές.

  • Ημέρα πρώτη, περίπατος περισυλλογή και συλλογή βοτάνων.
  • Ημέρα δεύτερη, πρακτική στον χώρο μας δίπλα στην θάλασσα. Παρασκευή και πόση βοτανικών ροφημάτων με βάση την ώρα της ημέρας, την εποχή, την υγρασία για να ακολουθούμε τον τόνο της φύσης. Παρασκευή θεραπευτικών βαμμάτων, ελαίων, αλοιφών.
  • Διάρκεια ημερίδας: Ένα Σαββατοκύριακο.
   Κόστος συμμετοχής:

   Τρίτος κύκλος.

   Βοτανικό σεμινάριο, πέντε ημερών στο νησί της Καλύμνου.

   Περιλαμβάνει

  • Τρεις μέρες βοτανικό περίπατο ξενάγηση στην Φύση της Καλύμνου, σε τοποθεσίες όπου τα βότανα ευδοκιμούν, στην διάρκεια της Άνοιξης ή αργά το Φθινόπωρο, μετά τις πρώτες βροχές. Επαφή με την φύση και τους βιορυθμούς της. Συλλογή, ξήρανση, σταθεροποίηση, δημιουργία βοτανικών μιγμάτων για θεραπευτικούς και διατροφικούς σκοπούς.
  • Δύο μέρες πρακτική και εργαστήριο. Τρόπος παρασκευής αφεψημάτων και εγχυμάτων. Παρασκευάζουμε τα δικά μας βάμματα, έλαια και αιθέρια έλαια. Αποστάζουμε σε επαγγελματικό αποστακτήρα.
  • Από το φυτό, το φύλλο, την ρίζα, το λουλούδι, στο προσωπικό καλλυντικό. Επίσκεψη σε βιολογικό εργαστήριο παρασκευής, ξενάγηση στον χώρο, συμμετοχή στην διαδικασία.

   Αναμνηστικό δίπλωμα παρακολούθησης σεμιναρίου

   Διάρκεια σεμιναρίου: 5 ημέρες.
   Κόστος συμμετοχής:

   Τις ημερίδες και τα σεμινάρια επιμελούνται, συμμετέχουν, συνοδοιπορούν και διδάσκουν στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα συγχρόνως

   οι Elias Kampouris Herbalist
   και Καλλιόπη Πατέλλη Φαρμακοποιός.

   Οι ημερίδες και τα σεμινάρια ενδιαφέρουν ανθρώπους που αγαπούν την φύση, τα φυσικά οργανικά προιόντα, την φυσική διατροφή και άμυνα του οργανισμού. Επίσεις ανθρώπους που θέλουν να βάλουν την φιλοσοφία της φύσης στον τρόπο ζωής τους, να δώσουν τροφή στα συναισθήματα, διέξοδο στο καθημερινό άγχος και την ανασφάλεια, με οδηγό την Φύση.