Περιβάλλοντικές Αvησυχίες

Εμείς στην Vitae Value έχουμε το περιβάλλον σπίτι μας και καρδιά μας.. Η εταιρεία μας είναι ΠΡΑΣΙΝΗ. αυτό σημαίνει για μας, πως εκτός από τα βιολογικά μας προιόντα, η όλη διαδικασία παραγωγής είναι ΠΡΑΣΙΝΗ. Κάνουμε τα πάντα για να αφήσουμε πίσω μας το μικρότερο δυνατόν αρνητικό αποτέλεσμα για το περιβάλλον.

Παρασκευάζουμε οργανικά, υποστηρίζουμε αυτούς που συλλέγουν βότανα με σεβασμό από την άγρια φύση, τους μικρούς οργανικούς καλλιεργητές, τους αγρότες που ακολουθούν ενσυνείδητα οργανικές παραδοσιακές τεχνικές και πρακτικές καλλιέργειας. Διατηρούμε σχέσεις μαζί τους, πολλές φορές για να ελέγχουμε από κοντά το χώμα τις τεχνικές, τα πιστεύω και τις συνήθειές τους.

Τα γραφεία μας και το εργαστήριο επανδρώνονται με μηχανήματα που λειτουργούν με εναλλακτική ενέργεια. Τα Computers μας είναι Laptop και όχι Desktops, το νερό μας θερμαίνεται από τον ήλιο, και η ενέργεια που χρησιμοποιούμε για φωτισμό, κλιματισμό και παραγωγή είναι κατά μεγάλο μέρος από φωτοβολταικά panels. Σκοπός μας να λειτουργούμε στο μέλλον εξ ολοκλήρου με εναλλακτική ενέργεια.

Είμαστε υπέρ της Fare Trade τακτικής στην παραγωγή, καθώς πιστεύουμε πως κάτι για να μεγαλώσει και να μεγαλουργήσει πρέπει εκτός των άλλων, να εξασφαλίζει δικαιοσύνη και χαρά σε όσους δουλεύουν γιαυτό.

Αγαπάμε αυτό που κάνουμε και αυτό μεταφέρεται στα προιόντα και στις πρακτικές κατα την παραγωγή τους.

Δεν δημιουργούμε άχρηστα υποπροιόντα κατά την παραγωγή, καθώς χρησιμοποιούμε μόνο οργανικές πρώτες ύλες.Έτσι στο τέλος τα υπολείματα της παραγωγής γυρίζουν πίσω στην μητέρα Γη σαν κόμποστ που εμπλουτίζει το έδαφος.

Στα μεγάλα μας όνειρα βρίσκεται ένας οργανικός βοτανικός κήπος με φαρμακευτικά και ενδυμικά φυτά της Καλύμνου, ανοικτός και επισκέψιμος από τον επισκέπτη που ανακαλύπτει τελικά την Κάλυμνο. Κάθε βοήθεια και η δική σου, για την υλοποίηση αυτού του ονείρου, είναι ευπρόσδεκτη και θα μας έδινε μεγάλη ικανοποίηση και χαρά.