Harvesting

Η συλλογή μας γίνεται κυρίως την Άνοιξη και πάντα εξαρτάται από τον καιρό. Φεβρουάριος έως και Ιούνιος οι μήνες της συλλογής. Όμως και το Φθινόπωρο και ο Χειμώνας είναι περίοδοι συλλογής για ορισμένα βοτανικά είδη, όπως η Τσουκνίδα, ο Ταραξάκος η Καλέντουλα και άλλα. Το οικολογικό πρωτόκολο συλλογής μας ακολουθείται αυστηρά, αλλά και διδάσκεται συστηματικά σε αυτούς που μας ακολουθούν. - ΒΟΤΑΝΙΚΟΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟΙ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ ΤΗΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ - KalymnosHerbs.com

Γι αυτό το λόγο, με υπευθηνότητα και χαρά, φιλοξενούμε στο μικρό μας σχολείο, στον χώρο μας, μαθητές που μας επισκέπτονται, περιβαλλοντικές ομάδες, περιπατητικούς συλλόγους, αλλά και επισκέπτες του νησιού μας που εμφανίζουν ενδιαφέρον, για να τους παρουσιάσουμε videos και φωτογραφίες από τα αρχεία του Naturally Kalymnos με την βοτανική χλωρίδα του νησιού μας, να ανταλλάξουμε πληροφορίες, αλλά και να τους μεταδόσουμε αγάπη και σεβασμό προς την φύση και την χλωρίδα του τόπου μας. Την ταπεινότητα της Ελληνικής χλωρίδας, ακολουθεί η εκπληκτική βιοπικοιλότητα του μικρού νησιού, όπου ενδημούν εκατοντάδες είδη.

Την συλλογή ακολουθεί η ξήρανση σε φυσικό κλιματιζόμενο σκοτεινό περιβάλλον με ψυχρό ρεύμα αέρος, σε ειδικές σίτες-ράφια υπό ιδανικές συνθήκες. Ακολουθεί η απαλλαγή του μικροβιακού φορτίου σε ειδικό κλειστό θάλαμο και τα βότανα είναι έτοιμα να ακολουθήσουν τον δρόμο τους.