Αιθέρια έλαια

ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ Vita Value Holistics <i>η τέχνη των καλλυντικών</i>

Κάθε φυτό, λουλούδι, σπόρος, φύλλο, ρίζα, βλαστός, ρυτίνη, σε κάθε διαφορετικό φυτό αλλά και μέσα στο ίδιο το φυτό, έχει το δικό του χρώμα, σχήμα, γεύση, υφή και ΑΡΩΜΑ.
Ιδιαίτερα το ΑΡΩΜΑ είναι εκείνο που χαρακτηρίζει το φυτό και που ακόμα και αν δεν το βλέπουμε, ακόμα και αν δεν το αγγίζουμε με κλειστά μάτια μπορούμε να το γνωρίσουμε. Μπορούμε πχ. από την μυρωδιά και μόνον να γνωρίσουμε το Τριαντάφυλλο, το Περγαμόντο, το Πιπέρι, την Κανέλα, το Γεράνι, τον Λεμονανθό και τόσα άλλα. Αλλά τι είναι αυτό ακριβώς που μπορούμε να μυρίσουμε; Μιλώντας γενικά θα μπορούσαμε να πούμε τα ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ είναι που δίνουν στα λουλούδια, τα φυτά, τα μπαχαρικά το δικό τους ξεχωριστό άρωμα και φυσικά στους καρπούς και τα φρούτα.

Όλα τα φυτά δεν περιέχουν την ίδια ποσότητα και ποιότητα αιθερίου ελαίου. Η αρωματική ποιότητα των αιθερίων ελαίων παίζει τον ρόλο της στο να ελκύουν τα λουλούδια τα έντομα, όπως τις μέλισσες που τα γονιμοποιούν. Επίσεις τα αιθέρια έλαια έχουν τον ρόλο τους στην διαδικασία της διαπνοής καθώς και σε όλη την διαδικασία της ζωής του φυτού. Από πολλούς επιστήμονες περιγράφονται σαν οι "ορμόνες" ή η ζωτική δύναμη των φυτών εξ'αιτίας της υψηλής τους συγκέντρωσης
σ'αυτά αλλά και της ουσιαστικής τους φύσης.

Τα αιθέρια έλαια στο ανθρώπινο σώμα, μέσω της αναπνοής, του δέρματος ή και των βλενογόνων σπανίως, δρούν σαν μεταφορείς, νευροδιαβιβαστές και επηρεάζουν την λειτουργία συνολικά του οργανισμού. Στις ιδιότητές τους στό ανθρώπινο σώμα, οργανισμό, στηρίζεται η θεραπευτική τέχνη της αρωματοθεραπείας. Η αρχαία αυτή τέχνη μας γυρίζει πίσω αιώνες στους πρώτους ιστορικούς πολιτισμούς.

Η Vitae Value προσφέρει αρίστης ποιότητας οργανικά αιθέρια έλαια για το δικό σας αρωματοθεραπευτικό ταξίδι. Χρησιμοποιείστε τα με προσοχή και ασφάλεια, με σεβασμό και ευθύνη. Δεν χρησιμοποιούμε αιθέρια έλαια στην περίοδο της εγκυμοσύνης και γαλουχίας.